Nieuws.

13 Juni 2016

Ook Boekoe is VOOR


Wie is stichting Boekoe?

Op donderdag 16 juni 2016 as. is de feestelijke finale van de VOORbeeld-verkiezing. Ook dan ontvangt een van de drie genomineerden 10% van de jaaromzet van VOOR (nu een bedrag van ruim € 25.000,-). Vorig jaar was de stichting Boekoe de winnaar. Met het project ‘In de voetsporen van Boni’ zet VOOR ZPer John Pel lokaal toerisme op in een afgelegen Surinaams dorp.

Het is een plek met prachtige natuur én een bijzonder verhaal. De jury van de stichting VOOR koos voor dit project om meerdere redenen: het werkt verbindend, het gaat om cultureel erfgoed, het geld van VOOR kan een cruciaal verschil maken en er is een goede kans dat het project zelfredzaam verder kan. Inmiddels is een boot aangeschaft om toeristen mee te nemen op de rivier en is een lodge in aanbouw. “Nu gaan ballen rollen”, vertelt John Pel in een interview.

Waar is stichting Boekoe VOOR?

John Pel woonde enkele jaren in het dorp Pikien Santi en zag het in sociaal en economisch opzicht stil vallen. De jongeren trekken naar Paramaribo, maar dat levert niet echt verbetering op. Pel zag echter ook kansen om op beperkte schaal toeristen te laten kennismaken met dit oostelijk deel van Suriname. De plek vertegenwoordigt belangrijke historie en toerisme in Suriname komt momenteel goed van de grond. 

Het project is een succes als het self supporting wordt, welvaart brengt voor de lokale gemeenschap en aandacht oplevert voor het cultuurgoed. Stichting Boekoe is VOOR stimuleren van de lokale economie, op een duurzame manier, samen met de lokale bewoners. En met respect voor hun cultuur en waarden.

Wat doet VOOR bij stichting Boekoe?

Dankzij het netwerk van VOOR kan het project gerealiseerd worden. Elk jaar geeft VOOR 10% van haar volledige omzet aan een project waar de wereld mooier van wordt. Om te bepalen welk project het geld ontvangt, is de VOORbeeld-verkiezing opgezet. Na een openbare stemronde heeft de jury (met Tanja Jess, Anousha Nzume, Marith Volp, Omar Munie en Robbert Huijsman) het laatste woord. Stichting Boekoe won in 2015. De feestelijke finale van de editie 2016 is op donderdag 16 juni as. Met o.a. presentaties van de drie genomineerden en een optreden van Charly Lüske.

WIL JE NOG KANS MAKEN OP TWEE TOEGANGSKAARTEN? Mail dan snel naar marieke@voor.nl en schrijf waar jij VOOR bent.


Ben je ook VOOR?

VOOR is de nieuwe bemiddelingsformule voor staf, managers, directie, bestuurders en toezichthouders. Voor tijdelijk en voor vast. Meer opdrachtgevers met ambities hebben er positieve ervaring mee. Omdat ze snel in contact komen met de best passende professional die hun organisatie kan versterken. Ook het netwerk van VOOR groeit daardoor snel. Interesse? Stuur ons een mail of neem contact op met een van de partners. Steeds meer mensen zijn VOOR.

Terug

Archief

26 November 2018

Ook Sutfene is VOOR

5 November 2018

Ook Els is VOOR

VOOR opdracht
2 November 2018

VOOR is FD Gazelle!

1 Oktober 2018

Ook Barry is VOOR

9 Juli 2018

Ook Edo is VOOR

4 Juni 2018

Ook HOOG is VOOR

5 Maart 2018

Ook Assist is VOOR

VOORbeeld
6 December 2017

Zoekactie naar geld geslaagd

VOOR opdracht
7 November 2017

VOORbeeldig leiderschap – wij zijn VOOR

VOOR opdracht
6 November 2017

Ook Reinaerde is VOOR

VOOR opdracht
2 Oktober 2017

Ook Aliantus Oud Seyst is VOOR

4 September 2017

Ook HVO-Querido is VOOR

6 Februari 2017

Ook Middin is VOOR

18 December 2016

Ook Treant is VOOR

28 November 2016

Ook Stimenz is VOOR

7 Augustus 2016

Ook Tragel is VOOR

13 Juni 2016

Ook Boekoe is VOOR

21 Maart 2016

VOORjaar!

23 Maart 2015

Waar ben jij VOOR?

22 Maart 2015

VOOR de vooruitgang

5 Januari 2014

VOORgroet 2014