Nieuws.

6 Juli 2017

Ook Bevolkingsonderzoek Midden West is VOOR

 

Waar is Bevolkingsonderzoek Midden West VOOR?

Bijna één op de acht vrouwen in Nederland krijgt te maken met borstkanker. Als het echter vroegtijdig wordt ontdekt, is de behandeling ervan veel minder ingrijpend dan bij ontdekking in een later stadium. Ook draagt vroegtijdige ontdekking eraan bij dat minder mensen aan borstkanker overlijden (per jaar worden 850 levens gespaard) . Daarom is bevolkingsonderzoek een belangrijke pijler van het Nederlandse preventiebeleid. Alle vrouwen van 50-75 jaar krijgen elke twee jaar een uitnodiging voor het bevolkingsonderzoek. Hiervan wordt goed gehoor gegeven: sinds de start van het bevolkingsonderzoek zijn in Nederland al meer dan zeventien miljoen onderzoeken uitgevoerd. Toch is Bevolkingsonderzoek Midden West vóór nog meer bewustzijn bij vrouwen van het belang om je te laten onderzoeken. Al zesentwintig jaar draagt Bevolkingsonderzoek Midden West bij aan het vroegtijdig opsporen van borstkanker. In haar werkgebied bieden zij hoogwaardig kwalitatief onderzoek. De praktijk leert dat vrouwen die regelmatig meedoen aan dit bevolkingsonderzoek vijftig procent minder kans hebben om te overlijden aan borstkanker dan vrouwen die niet meedoen. Ook ervaren vrouwen gezondheidswinst door de minder ingrijpende behandeling na vroegtijdige opsporing van borstkanker.  

Wat doet VOOR bij Bevolkingsonderzoek Midden West?

Bevolkingsonderzoek Midden West zocht een hoofd screening. Na een zorgvuldige selectie werd inderdaad aan VOOR de opdracht gegund om de beste kandidaat te vinden. Om te beginnen spraken we met enkele medewerkers van Bevolkingsonderzoek Midden West. Dat waren boeiende en informatieve gesprekken die bijdroegen aan een scherp beeld van de organisatie, haar ambities en de beoogde rol van het hoofd screening daarbij. Ook konden we daarmee een persoonlijk profiel maken van de best passende kandidaat. Als belangrijke vereiste kwam naar voren dat het nieuwe hoofd screening effectief en verbindend op afstand moet kunnen leidinggeven aan hoogopgeleide professionals. Duidelijk werd dat de ideale kandidaat ervaring moet hebben in grootschalige projecten. Ook is affiniteit nodig met complexe planningssystematiek. Dit is onmisbaar gezien de ontwikkelingen op het gebied van bevolkingsonderzoek. Kortom, een interessante uitdaging voor VOOR die leidde tot een mooie samenwerking met Bevolkingsonderzoek Midden West. De zoektocht leverde enkele zeer goed passende kandidaten op, met als resultaat de succesvolle aanstelling van niet één, maar twee hoofden screening. Sinds mei 2017 is het team hoofden screening weer voltallig. Nieuwe uitdagingen ziet Bevolkingsonderzoek Midden West dan ook met vertrouwen tegemoet.

Ook Bevolkingsonderzoek Midden West is (zoals alle opdrachtgevers van VOOR) uitgenodigd om komend jaar mee te doen aan de VOORbeeld-verkiezing. VOOR geeft namelijk elk jaar 10% van de volledige omzet aan een project waar de wereld mooier van wordt. Ook in 2018 is VOOR op zoek naar een inspirerend VOORbeeld van maatschappelijke vernieuwing, van positief denken en van gewoon doen. Op 22 juni jl. koos de jury het project van inzender Insula Dei Huize Kohlmann tot VOORbeeld 2017: de stichting Reddingshonden ontving € 40.574,-.

Ben je ook VOOR?

Al onze opdrachtgevers hebben positieve ervaringen met de bemiddelingsformule van VOOR. Omdat ze snel in contact komen met de best passende professional die hun organisatie kan versterken. Voor tijdelijk of voor vast; staf, managers, directie, bestuurders en toezichthouders. Het netwerk van VOOR groeit daardoor snel. Interesse? Stuur ons een mail of neem contact op met een van de partners. Steeds meer mensen zijn VOOR.

Terug

Archief

17 Januari 2019

Ook Ridder is VOOR

26 November 2018

Ook Sutfene is VOOR

5 November 2018

Ook Els is VOOR

VOOR opdracht
2 November 2018

VOOR is FD Gazelle!

1 Oktober 2018

Ook Barry is VOOR

9 Juli 2018

Ook Edo is VOOR

4 Juni 2018

Ook HOOG is VOOR

5 Maart 2018

Ook Assist is VOOR

VOORbeeld
6 December 2017

Zoekactie naar geld geslaagd

VOOR opdracht
7 November 2017

VOORbeeldig leiderschap – wij zijn VOOR

VOOR opdracht
6 November 2017

Ook Reinaerde is VOOR

VOOR opdracht
2 Oktober 2017

Ook Aliantus Oud Seyst is VOOR

4 September 2017

Ook HVO-Querido is VOOR

6 Februari 2017

Ook Middin is VOOR

18 December 2016

Ook Treant is VOOR

28 November 2016

Ook Stimenz is VOOR

7 Augustus 2016

Ook Tragel is VOOR

13 Juni 2016

Ook Boekoe is VOOR

21 Maart 2016

VOORjaar!

23 Maart 2015

Waar ben jij VOOR?

22 Maart 2015

VOOR de vooruitgang

5 Januari 2014

VOORgroet 2014