Nieuws.

7 Augustus 2016

Ook Tragel is VOOR

 

Wat is Tragel?

Tragel is een Zeeuws begrip en betekent ‘verbindingsweg’. Tragel Zorg is er voor mensen met een verstandelijke beperking (licht of zwaar) en moeilijk verstaanbaar gedrag. Zo’n 750 medewerkers en 350 vrijwilligers geven ondersteuning op het gebied van zorg, begeleiding, wonen, werk en vrije tijd op 30 locaties in Zeeuws Vlaanderen. De ondersteuning is erop gericht dat mensen met een verstandelijke beperking naar vermogen kunnen meedoen in de samenleving. Tragel nodigt iedereen in haar werkgebied, particulieren en bedrijven, uit om dit mogelijk te maken. Het centrale motto is ‘Zorg dat je meedoet!’ Inmiddels bieden zo’n 60 bedrijven in Zeeland werk- of stagemogelijkheden voor de doelgroep. Tragel wil de noodzakelijke zorg leveren, niet minder maar ook niet meer, om een goed leven voor de bewoners te realiseren.

Waar is Tragel VOOR?

Het motto ‘Zorg dat je meedoet!’ is concreet uitgewerkt in vijf thema’s. Als het gaat om de organisatie van Tragel is het thema ‘Zelfstandige teams’ cruciaal. Wel kaders, geen protocollen. Bottom up in plaats van top down. Dergelijke ontwikkelingen spelen bij meer zorgaanbieders. Tragel geeft echter veel aandacht aan een veelomvattend groeiproces naar zelfstandige teams. Met als doel dat medewerkers zich vrij voelen met ideeën aan de slag te gaan. Zij hebben de ruimte om beslissingen te nemen om de best passende zorg te bieden voor individuele bewoners. Kwaliteit van leven wordt immers gemaakt in het dagelijkse contact tussen medewerker en bewoner. Het thema ‘Zelfstandige teams’ is de basis waarmee ook de andere thema’s gerealiseerd worden: Maatschappelijk ondernemen (zelfstandige exploitatie bedrijven, buurthuizen en boerderijen), Anders wonen (van groepswoningen naar zelfstandige appartementen), Samen doen (krachten bundelen van medewerkers, vrijwilligers, bewoners en hun vertegenwoordigers om samen met Tragel de uitvoering van de zorg te dragen) en Veilige zorg (wetenschappelijk onderbouwde zorgprogramma’s).

Wat doet VOOR bij Tragel?

VOOR heeft succesvol een interim bestuurssecretaris geworven. Hij heeft bijgedragen aan de transformatie naar ‘Zelfstandige teams’ en de eerste stappen van de uitvoering gerealiseerd. Verder is VOOR partner van Tragel voor de invulling van staf- en leidinggevende functies. Het thema ‘Zelfstandige teams’ geeft daarbij richting. Nieuwe professionals moeten uiteraard qua kennis en persoonlijkheid passen bij de aanpak. Advieskracht, een dienstverlenende, faciliterende opstelling en kunnen aansluiten bij vragen en wensen van de zelfstandige teams zijn dan belangrijk. Het vraagt om managers die kunnen en durven loslaten, mensen die een open cultuur creëren waar mensen zich durven uit te spreken. Uitgaan van eigen kracht – van medewerkers, van de bewoners en hun omgeving, van bedrijven – en op die manier bijdragen aan een goed leven, daar is Tragel VOOR.

Ben je ook VOOR?

Meer ambitieuze opdrachtgevers hebben positieve ervaring met de bemiddelingsformule van VOOR. Omdat ze snel in contact komen met de best passende professional die hun organisatie kan versterken. Voor tijdelijk of voor vast; staf, managers, directie, bestuurders en toezichthouders. Het netwerk van VOOR groeit daardoor snel. Interesse? Stuur ons een mail of neem contact op met een van de partners. Steeds meer mensen zijn VOOR.

 

Terug

Archief

26 November 2018

Ook Sutfene is VOOR

5 November 2018

Ook Els is VOOR

VOOR opdracht
2 November 2018

VOOR is FD Gazelle!

1 Oktober 2018

Ook Barry is VOOR

9 Juli 2018

Ook Edo is VOOR

4 Juni 2018

Ook HOOG is VOOR

5 Maart 2018

Ook Assist is VOOR

VOORbeeld
6 December 2017

Zoekactie naar geld geslaagd

VOOR opdracht
7 November 2017

VOORbeeldig leiderschap – wij zijn VOOR

VOOR opdracht
6 November 2017

Ook Reinaerde is VOOR

VOOR opdracht
2 Oktober 2017

Ook Aliantus Oud Seyst is VOOR

4 September 2017

Ook HVO-Querido is VOOR

6 Februari 2017

Ook Middin is VOOR

18 December 2016

Ook Treant is VOOR

28 November 2016

Ook Stimenz is VOOR

7 Augustus 2016

Ook Tragel is VOOR

13 Juni 2016

Ook Boekoe is VOOR

21 Maart 2016

VOORjaar!

23 Maart 2015

Waar ben jij VOOR?

22 Maart 2015

VOOR de vooruitgang

5 Januari 2014

VOORgroet 2014