Nieuws.

20 Maart 2018

Een mooi moment om alleen maar VOOR te zijn

 

Wat is er nou mooier dan om vandaag, bij de start van het VOORjaar, alleen maar VOOR te zijn. Kies in gesprekken steeds de positieve benadering en laat weten waar je VOOR bent. ‘Waar ben jij VOOR?’ Als je die vraag aan een ander stelt, krijgt het gesprek direct een positieve wending. Het kan verhelderend zijn, aanstekelijk werken en ideeën en energie los maken.

Waar ben jij VOOR?

Je kent vast wel mensen die alleen in problemen en beperkingen denken. Zelf kunnen ze toch niets aan de situatie veranderen, vinden ze. Vraag ook de critici, bezwaarmakers, cynici: waar ben je VOOR? Daag ze op een positieve manier uit. Want wie ergens tegen is, is meestal tegelijk ook ergens VOOR. En met mensen die VOOR zijn komen we verder in de wereld.

VOOR nuancering

Enkele schrijvers zijn voor een nuancering van het positieve denken. Oliver Burkeman, schrijver van The Antidote, Hapiness for people who can’t stand positive thinking, is kritisch over de geluksindustrie die negatieve gedachten en emoties lijkt te willen uitbannen terwijl die er ook mogen zijn, wat de schrijver betreft. Barbara Ehrenreich beschrijft in haar boek Bright Sided (How positive thinking is undermining America) hoe doorgeslagen optimisme zorgt voor onrealistische verwachtingen, onwil om ook tegenslag onder ogen te zien en – in haar visie - uiteindelijk zelfs een economische crisis in de hand werkte. Het boek The Positive Power of Negative thinking gaat in op de productieve kant van defensief pessimisme.

VOOR de vooruitgang

Wetenschappers hebben echter vastgesteld dat positief denken daadwerkelijk effect heeft op het brein. Het zorgt voor een open mind en denken in mogelijkheden. Negatieve gedachten en emoties werken vernauwend: er is nog maar één visie mogelijk. Bezwaren opperen kan ook op een constructieve manier. Aanvullen. Meedenken. Verder bouwen. Kortom, ergens VOOR zijn. Verleg de aandacht in positieve zin door te vragen: Waar ben jij dan VOOR? Dat zorgt voor een positieve spiraal.

Positieve beweging

Nodig zoveel mogelijk mensen uit om VOOR te zijn, juist vandaag bij de start van het nieuwe VOORjaar. Sluit je aan bij een positieve beweging in de maatschappij. Steeds meer mensen zijn VOOR.

Wat doet VOOR?

VOOR is een bemiddelingsformule (anno 2013) en brengt een positieve beweging in organisaties door er de juiste manager, stafmedewerker, bestuurder, directeur of toezichthouder voor de vinden (voor tijdelijk en voor vast). En door elke jaar 10% van onze omzet te geven aan projecten waar de wereld mooier van wordt in de VOORbeeld-verkiezing. Nieuwsgierig naar wat we dit voorjaar voor jouw organisatie kunnen betekenen? Bel of mail een van de partners.

 

Terug

Archief

17 Januari 2019

Ook Ridder is VOOR

26 November 2018

Ook Sutfene is VOOR

5 November 2018

Ook Els is VOOR

VOOR opdracht
2 November 2018

VOOR is FD Gazelle!

1 Oktober 2018

Ook Barry is VOOR

9 Juli 2018

Ook Edo is VOOR

4 Juni 2018

Ook HOOG is VOOR

5 Maart 2018

Ook Assist is VOOR

VOORbeeld
6 December 2017

Zoekactie naar geld geslaagd

VOOR opdracht
7 November 2017

VOORbeeldig leiderschap – wij zijn VOOR

VOOR opdracht
6 November 2017

Ook Reinaerde is VOOR

VOOR opdracht
2 Oktober 2017

Ook Aliantus Oud Seyst is VOOR

4 September 2017

Ook HVO-Querido is VOOR

6 Februari 2017

Ook Middin is VOOR

18 December 2016

Ook Treant is VOOR

28 November 2016

Ook Stimenz is VOOR

7 Augustus 2016

Ook Tragel is VOOR

13 Juni 2016

Ook Boekoe is VOOR

21 Maart 2016

VOORjaar!

23 Maart 2015

Waar ben jij VOOR?

22 Maart 2015

VOOR de vooruitgang

5 Januari 2014

VOORgroet 2014