Een VOORbeeld laten zien van maatschappelijke vernieuwing.

Wij zijn VOOR.

Over VOORbeeld

Stand per: 31 December 2019
€ 
1
1
1
.
2
0
0
,
0
0

VOORbeeld-verkiezing

VOOR geeft 10% van de volledige omzet aan projecten waar de wereld mooier van wordt. Dat maken we met ons hele netwerk gezamenlijk mogelijk. In de teller hierboven zie je hoeveel geld nu beschikbaar is. Naar welke projecten gaat het bedrag? Dat wordt duidelijk in de VOORbeeld-verkiezing die vanaf nu elke twee jaar plaatsvindt.  

Wat voor soort projecten maken kans op het geld?

We zijn op zoek naar initiatieven die inspireren. VOORbeelden van maatschappelijke vernieuwing, van lef, van positief denken en van gewoon doen. Wel moet het project passen binnen het thema. Dat stellen we vast samen met ons netwerk van opdrachtgevers en zelfstandig professionals (ZPers). Het thema voor de editie van 2020 is: VOOR een sociale samenleving.

Wie mag een project inzenden?

Elke organisatie in Nederland die een projectidee heeft dat past binnen het thema mag dat indienen. Opdrachtgevers die de afgelopen jaren werkten met VOOR en zelfstandig professionals die via VOOR bemiddeld werden, zijn altijd meer van harte welkom met hun projectideeën. Zij krijgen een uitnodiging om zelf een project in te zenden of voor te dragen. De VOORbeeld-verkiezing 2020 staat echter open voor elke organisatie die een projectidee heeft, zolang het maar past binnen het thema VOOR een sociale samenleving.

Wie organiseert de VOORbeeld-verkiezing en waarom?

VOOR is een bemiddelingsformule voor managers, staf, directie, bestuurders en toezichthouders – voor tijdelijke en voor vast. Met onze aanpak van werving en selectie ondersteunen we organisaties en kandidaten om van betekenis te zijn voor de samenleving. Door 10% van de omzet te doneren, geeft VOOR vorm aan haar kernwaarde 'delen'. Bovendien wil VOOR met de VOORbeeld-verkiezing een inspirerend platform bieden aan mooie maatschappelijke initiatieven. 

Stichting VOOR

De stichting VOOR doneert het bedrag aan de winnaars (minus het bedrag dat we elk jaar reserveren voor de organisatie van de VOORbeeld-verkiezing). Na een openbare stemronde op LinkedIn en Facebook bepaalt de onafhankelijke jury van de stichting VOOR wie er wint.

 

De belangrijkste mijlpalen 2020

1. THEMA KIEZEN  |  januari 2020  |   Opdrachtgevers en zelfstandig professionals die met VOOR werken, bepalen samen het thema voor de komende VOORbeeld-verkiezing.

2. INZENDEN  |  16 april tot en met 14  juni  2020  |  Organisaties kunnen hun project VOOR een sociale samenleving indienen op deze pagina

3. OPENBARE STEMRONDE   |   17 t/m 30 juni 2020  |  Inzenders proberen zoveel mogelijk stemmen te werven voor hun project. Iedereen met een LinkedIn- en/of Facebookprofiel kan gedurende twee weken stemmen op zijn favoriete project(en).

4. NOMINEREN  |  juni/juli 2020  |  Het project met de meeste stemmen in de openbare stemronde is automatisch genomineerd. Uit de nummers twee tot en met tien van de openbare stemronde kiest de de jury (op basis van inhoudelijke overwegingen) nog twee genomineerden.

5. FEESTELIJKE FINALE  |  8 oktober 2020  |  Alle drie de genomineerden ontvangen een geldbedrag, alleen de hoogte van dat bedrag wordt nog bepaald in de feestelijke finale van de VOORbeeld-verkiezingDe drie genomineerden presenteren hun project en beantwoorden de vragen die ze van de jury hebben meegekregen. Aan het einde van de avond kiest de jury wie de nummers 1, 2 en 3 worden. De nummer 1 ontvangt in 2020 € 81.200,-, de nummers 2 en 3 ontvangen elk € 15.000,-.