Een VOORbeeld laten zien van maatschappelijke vernieuwing.

Wij zijn VOOR.

Over VOORbeeld

Stand per: 31 December 2019
€ 
1
1
1
.
2
0
0
,
0
0

VOORbeeld-verkiezing

VOOR geeft elk jaar 10% van de volledige omzet aan projecten waar de wereld mooier van wordt. Dat doen we met het hele netwerk van opdrachtgevers en ZPers. In de teller hierboven zie je hoeveel geld nu beschikbaar is. Naar welk project gaat het bedrag? Dat wordt duidelijk in de jaarlijkse VOORbeeld-verkiezing.

Wie wordt het volgende VOORbeeld?

We zijn elk jaar op zoek naar een initiatief dat inspireert. Een VOORbeeld van maatschappelijke vernieuwing. Een VOORbeeld van lef. Een VOORbeeld van positief denken en van gewoon doen. Een VOORbeeld van iets extra’s betekenen. Een VOORbeeld van hoe je mensen, dichtbij óf aan de andere kant van de wereld, kunt helpen.

Wie mag deelnemen?

Opdrachtgevers en VOOR ZPers die via VOOR een opdracht hebben gedaan. En wie een opdracht bij VOOR aanbrengt of een eigen opdracht inbrengt. Zij krijgen in januari van het daaropvolgende jaar automatisch een uitnodiging om een projectvoorstel in te dienen. 

Stichting VOOR

VOOR doneert 10% van de omzet aan de stichting VOOR. Zij geven dit bedrag aan de winnende projecten (minus gemaximeerde organisatiekosten van de VOORbeeld-verkiezing). Na een openbare stemronde op LinkedIn en Facebook bepaalt de onafhankelijke jury van de stichting VOOR wie er wint.

1. IDEE GENEREREN  |  Organisaties en VOOR ZPers die mogen meedoen met de VOORbeeld-verkiezing ontvangen eerste kwartaal 202 een uitnodiging om een project in te dienen. In de editie van 2020 kiezen we een thema voor de projecten. We maken het thema in januari 2020 bekend. 

2. INZENDEN  |  Opdrachtgevers en VOOR ZPers kunnen hun project online insturen (april en mei 2020). 

3. STEMRONDE - OPENBAAR  |  Inzenders proberen zoveel mogelijk stemmen te werven voor hun project. Iedereen met een LinkedIn- en/of Facebookprofiel kan gedurende 2 weken stemmen op zijn favoriete project(en) (8 t/m 22 juni 2020)

4. NOMINEREN  |  Het project met de meeste stemmen in de openbare stemronde is automatisch genomineerd.  Uit de nummers twee tot en met tien van de openbare stemronde kiest de de jury (op basis van inhoudelijke overwegingen) nog twee genomineerden. 

5. PRESENTEREN  |  De drie genomineerden presenteren hun project bij de feestelijke finale van de VOORbeeld-verkiezing op 8 oktober 2020. Hier kiest de jury het winnende project.