De Jury.

Omar Munie

Omar Munie

Omar Munie (1986) is een jonge en getalenteerde Nederlandse designer. Door zijn creativiteit en doorzettingsvermogen heeft hij in middels een bekende naam in de Nederlandse modewereld. Zijn tassen worden door steeds meer mensen gezien als de perfecte combinatie van functionaliteit en design. Veel BN-ers hebben al een exemplaar weten te bemachtigen.

“Ik geloof in je eigen power en dat je alles kunt bereiken als je er maar voor vecht en er heilig in gelooft.” (Omar Munie, interview Pauw & Witteman, 2009)

Vanwege een burgeroorlog in zijn thuisland Somalië, vluchtte Omar op 9-jarige leeftijd met zijn broertjes en zus naar Nederland. Hij wilde hier een nieuw leven beginnen en zich concentreren opde toekomst. Zijn moeder wilde dat hij een accountant zou worden, maar al op een jonge leeftijd ontdekte Omar dat hij liever een creatief vak wilde leren, en met zijn handen wilde werken. Hij ging naar de modevakschool waar hij hard werkte om zijn talenten te ontwikkelen. Nog tijdens zijn opleiding richtte hij al Omar Munie Clothing op. In 2007 won hij de prestigieuze prijs ‘Beste Leerling van het Jaar’ en een jaar later de prijs voor ‘Beste Ondernemer onder de 25’. Na 15 jaar in Nederland te wonen, opent hij zijn eigen winkel: de Omar Munie Flagship Store, waarbij de burgemeester van Rotterdam Ahmed Aboutaleb het lint heeft doorgeknipt. Onlangs is deze winkel verhuisd naar het prestigieuze Noordeinde in Den Haag.

 

Mijn inspiratie is

http://www.youtube.com/watch?v=JCGuidgnHNw

LinkedIn profiel

https://www.linkedin.com/in/omarmunie/

Terug

  tanja.jpeg

  Tanja Jess

  Actrice Tanja Jess werd bekend... Lees meer
  robbert.jpeg

  Robbert Huijsman

  Prof.dr. Robbert Huijsman MBA ... Lees meer
  marith.jpeg

  Marith Volp

  Marith Volp (1972) is directeu... Lees meer
  200707101919jim-van-geest.jpg

  Jim van Geest

  Jim van Geest (1964) is tot be... Lees meer