Idee├źn waar de wereld mooier van wordt.

Wij zijn VOOR.

VOORbeeld-verkiezing 2020: VOOR een sociale samenleving

Ook in 2020 is er weer een VOORbeeld-verkiezing, voor de zevende keer alweer. In totaal is er € 111.200,- beschikbaar voor projecten waar de wereld mooier van wordt. Twee belangrijke veranderingen ten opzichte van de voorgaande edities:

1. Voortaan heeft de VOORbeeld-verkiezing een thema. Alle opdrachtgevers en zelfstandig professionals (ZPers) van VOOR konden kiezen uit drie mogelijke thema's. Zij kozen als thema voor 2020: VOOR een sociale samenleving. We zoeken projecten waarbij het gaat om ‘meer aandacht voor elkaar’. Mensen in beweging brengen, kansen geven, lief en leed delen, samen iets aanpakken of elkaar iets leren, goede ideeën zijn welkom. Het kan bijvoorbeeld gaan om ondersteuning voor speciale kwetsbare groepen, burenprojecten, wijkinitiatieven, integratie van culturen, hulp aan dak- en thuislozen. In elk geval VOORbeelden van maatschappelijke vernieuwing, lef, positief denken en gewoon doen – VOOR een sociale samenleving. 

2. We hopen natuurlijk dat onze opdrachtgevers en ZPers weer mooie projecten inzenden. Deelname is echter voortaan open voor alle mooie maatschappelijke initiatieven die een bijdrage leveren aan het gekozen thema: VOOR een sociale samenleving. Jouw project inzenden? Mail ons eerst een korte omschrijving van je project. Geselecteerde projecten ontvangen een deelnamecode. Daarmee kun je het project uploaden op de website van VOOR en doe je mee met de VOORbeeld-verkiezing 2020.

Belangrijkste mijlpalen 2020:

April/mei 2020     Organisaties kunnen hun project indienen bij info@voor.nl. 

8 t/m 22 juni       Openbare stemronde waarbij iedereen via LinkedIn en/of Facebook punten kan geven aan zijn favoriete project(en). Het project met de meeste punten is automatisch genomineerd voor de finale. 

Begin juli 2020    Uit de top 10 kiest de jury (op inhoudelijke gronden) nog twee genomineerden. Alle drie de genomineerde projecten krijgen van de jury vragen mee om hun presentatie tijdens de Feestelijke Finale voor te bereiden. 

8 oktober 2020   De drie genomineerden presenteren hun project, waarna de jury aan het einde van de avond de nummers 1, 2 en 3 bekend maakt. De nummer 1 ontvangt € 81.200,-, de nummers 2 en 3 ontvangen elk € 15.000,-.

Wil je alvast een indruk krijgen van hoe die feestelijke finale eruit ziet, bekijk dan de aftermovie van de VOORbeeld-verkiezing 2019 met 'Florence Swingt' als winnaar.