Nieuws

19 September 2016

Partners die meebouwen - wij zijn VOOR

Manager in de zorg, docent en ervaring met werving en selectie. Met die bagage werd Carola Roos partner bij VOOR. Jolien Kohlmann-Bins werkte jarenlang in het publieke domein. Ook zij koos ervoor om zich bij VOOR aan te sluiten als partner. Hoe is het om vanuit de werving en selectiezijde bij te dragen aan organisaties die zij zo goed kennen?

“Ik voel me betrokken en wil een organisatie echt verder helpen”, vertelt Carola Roos. Ze werkte in de zorg en in het hoger onderwijs. Ook deed ze eerder al ervaring op in het werving- en selectievak. Ze voelt zich te betrokken bij de sectoren om zichzelf buitenstaander te noemen. “Toch kan die rol wel prettig zijn. Voor mij is het werken met meer bagage. Dat ik daadwerkelijk zelf als docent en manager heb gewerkt, maakt het makkelijker om betekenis te geven aan wat er speelt.” Zij werd partner bij VOOR, een nieuwe bemiddelingsformule. VOOR werkt graag met mensen die hun ervaring en netwerk in een sector willen inzetten in een werving en selectierol. “Ik zit nu niet in de inhoud. De organisatie van een opdrachtgever bekijk ik van een zekere afstand. Werving en selectie is ook een vak op zich, ik heb eerder bij een werving en selectiebureau gewerkt. Ik kijk door de bril die daarbij hoort. Toch probeer ik altijd weer zo ‘blanco’ mogelijk aan een opdracht te beginnen. Wat het allerbelangrijkste is in dit vak? Ik denk belangstelling voor mensen en nieuwsgierigheid. Dit is het vak waarin je echt onbeschaamd nieuwsgierig mag zijn. Dat maakt het zo bijzonder.”

Waarom is het zo belangrijk om vragen te durven stellen?

“Een opdrachtgever ziet de werkelijkheid vanuit de organisatie zelf. Door in gesprek te gaan en (soms kritische) vragen te stellen en zaken ter discussie te stellen, gaat een opdrachtgever zich nog beter realiseren wat hij of zij in feite wil. Daardoor komen ze uiteindelijk uit waar ze willen, maar op een andere manier dan gedacht. Voor mij is het werken aan een werving en selectie opdracht ook een interventie.”

Wat wil je nu bijdragen aan zorg en onderwijs?

“Door mee te denken over welke professional een organisatie verder brengt, draag ik bij aan innovatie. Ik neem de ruimte om de vraag van een opdrachtgever te onderzoeken en zaken ter discussie te stellen. Op die manier krijg ik echt scherp wat voor soort persoon en professional een organisatie zoekt. Het blijft mooi om voor een opdrachtgever de meest passende professional te vinden”, vertelt ze. Ook wil ze haar vakmanschap (“vakvrouwschap”, noemt ze het zelf) verder ontwikkelen. Op welke manier? “In werving en selectieprocedures wil ik diepgang aanbrengen. Een profiel maken, de context van de functie en de organisatie scherp krijgen. De beste kandidaat zoeken en samen met de opdrachtgever selecteren, het zijn allemaal momenten waarop je van betekenis kunt zijn.”

Waarom specifiek bij VOOR?

“Mijn eerste indrukken waren fris, eigenwijs en verrassend. Dat sprak me aan. Het is altijd makkelijk om te roepen: we gaan het anders doen. Toch geloof ik dat bij een opdrachtgever, maar ook bij kandidaten, wel het gevoel blijft hangen van anders dan anders”, vertelt Carola. “Tegelijk professioneel en informeel. Niet zo deftig, gewoon goed. Kwaliteit kost iets, maar hoeft niet duur te zijn. We gaan tot het gaatje om de beste kandidaat te vinden en dat doen we tegen een heel mooi tarief. Als partners van VOOR vormen we een mooie groep mensen. Gericht op ontwikkeling en we benutten de kracht van het netwerk echt.”

Een andere partner die zich recent aansloot bij VOOR, is Jolien Kohlmann-Bins. Zij vertelt: “In mijn carrière in het publieke domein heb ik met veel bureaus te maken gehad. Dat waren positieve en negatieve ervaringen. Nu ik zelf aan die kant van de tafel zit, merk ik dat mijn kennis en ervaring in het publieke domein goed van pas komt. In kan me verplaatsen in de vraag van de klant en kan vanuit mijn huidige rol de beste kandidaat voor een passend tarief gaan zoeken. Daar heeft iedere organisatie recht op.”

Wat kun je nu betekenen voor het publieke domein?

“Het geeft voldoening om mijn jarenlange ervaring en expertise in te zetten voor heel veel organisaties in plaats van voor die ene waar ik in vaste dienst ben. Ook spreek je de taal, ken je de ontwikkelingen en kan ik echt waarde toevoegen. Het ondernemen en pionieren in deze rol maakt dat ik in staat ben nieuwe profielen te bedenken die passen en aansluiten bij de vragen van de opdrachtgever. Deze innovatie is wenselijk binnen het publieke domein en kan ik vanuit deze rol realiseren. Dat ik het publieke domein ken, helpt in positieve zin. Ik versta mijn opdrachtgevers, ik ken de taal en begrijp wat er in hun organisaties speelt. Ook brandt er in mij nog altijd een vlammetje: als er een mooie bestuurdersfunctie vacant komt bij een unieke publieke organisatie, gaat het kriebelen en denk ik ‘wat zou ik daar zelf kunnen doen’.”

Maatschappelijke opdracht met elkaar vervullen 

“Toch heb ik me natuurlijk niet voor niets verbonden als partner aan VOOR. We combineren er vrijheid en verantwoordelijkheid. Altijd willen we de verwachtingen overtreffen. Vertrouwen en delen is bij ons een groot goed. Het draait er om ondernemerschap en  innovatie. Opdrachtgevers voelen dat mijn partners en ik dit menen. Het is geen trucje, het is echt. Het feit dat we 10% van de omzet weggeven, appelleert aan mijn dieperliggende verlangen zo met elkaar te willen samen leven. Van delen word je rijk. Opdrachtgevers in het publieke domein ervaren ook de maatschappelijke opdracht die we met elkaar te vervullen hebben.”

Waarom specifiek bij VOOR?

“Het partnerschap gunt mij de kans me verder te ontwikkelen, te mogen doen waar ik goed in ben, mensen met elkaar verbinden en op de juiste plek te bemiddelen. Ik kan er mensen helpen bij de zoektocht naar hun bestemming. Daar wordt de wereld een beetje mooier van. Als partner geniet je veel ruimte en vrijheid, het verlangt zelfstandigheid en deskundigheid. In de toekomst verlang ik naar eigenaarschap, dat gaat voor mij verder dan partnerschap bij VOOR. Samen VOOR groot maken, niet ter ere van mijzelf, maar omdat ik geloof in het concept, alles om de samenleving een beetje mooier te maken."

Partners die meebouwen – wij zijn VOOR.

Steeds meer ambitieuze opdrachtgevers hebben positieve ervaring met de bemiddelingsformule van VOOR. Omdat ze snel in contact komen met de best passende professional die hun organisatie kan versterken. Voor tijdelijk of voor vast; staf, managers, directie, bestuurders en toezichthouders. Het netwerk van VOOR groeit daardoor snel. Ook komen we graag in contact met mensen die interesse hebben om partner te worden bij VOOR. Mensen die hun ervaring en netwerk in een sector willen inzetten in werving- en selectierol. Word je enthousiast als je dit profiel hebt gelezen? Stuur ons een mail of neem contact op met een van de partners. Steeds meer mensen zijn VOOR.

Archief

VOORbeeld
17 June 2024

VOORpagina VK & AD

Algemeen
24 April 2024

Waar is Hub VOOR?

Algemeen
21 March 2024

Start van het VOORjaar

Algemeen
26 February 2024

Interview met Marcel Mucek

Algemeen
7 February 2024

Waar is Irshaad VOOR?

Algemeen
17 January 2024

Waar is Hayik VOOR?

Algemeen
31 December 2023

VOORspoedig 2024

Algemeen
30 November 2023

Waar is Mariët VOOR?

Algemeen
10 October 2023

VOORfestival

Algemeen
7 September 2023

Waar is Tim VOOR?

Algemeen
1 August 2023

VOOR partnerweekend

Algemeen
20 June 2023

Waar is Roger VOOR?

Algemeen
11 May 2023

Interview Patrick Kroon

Algemeen
11 May 2023

Interview Brigit Schumacher

Algemeen
11 May 2023

Interview Stefan van den Oever

Algemeen
21 March 2023

Start van het VOORjaar

Algemeen
13 March 2023

Waar is Esther VOOR?

Algemeen
1 January 2023

Samen verder komen in 2023

Algemeen
6 February 2022

Waar is Stefan VOOR?

Algemeen
1 January 2022

VOORspoedig 2022

VOORbeeld
31 December 2021

VOORbeeld-verkiezing 2022

Algemeen
16 July 2021

Waar is David VOOR?

VOORbeeld
9 June 2021

Wij zijn VOOR diversiteit

Algemeen
25 May 2021

Waar is Kyra VOOR?

Algemeen
30 March 2021

Waar is Anne-Marie VOOR?

VOORbeeld
22 March 2021

VOORjaar!

VOORbeeld
3 January 2021

VOORspoedig 2021

Algemeen
27 November 2020

Waar is Wim VOOR?

VOORbeeld
1 July 2020

VOOR een sociale samenleving

VOORbeeld
23 December 2019

VOORnemen: de wereld mooier maken

VOORbeeld
20 December 2019

VOORnemen: de wereld mooier maken

Algemeen
18 December 2019

Waar is Stephan voor?

VOORbeeld
4 November 2019

Het VOORbeeld

VOORbeeld
10 August 2019

Aftermovie VOORbeeld-verkiezing 2019

VOORbeeld
21 June 2019

Winnaar VOORbeeld-verkiezing 2019

Algemeen
20 June 2019

Waar is SWZ VOOR?

Algemeen
7 May 2019

Ook Eric is VOOR

Algemeen
6 May 2019

Ook Gaby is VOOR

Algemeen
17 January 2019

Ook Ridder is VOOR

Algemeen
26 November 2018

Ook Sutfene is VOOR

Algemeen
5 November 2018

Ook Els is VOOR

Algemeen
2 November 2018

VOOR is FD Gazelle!

Algemeen
15 October 2018

Ook Koninklijke Kentalis is VOOR

Algemeen
1 October 2018

Ook Barry is VOOR

Algemeen
25 July 2018

Ook Roessingh is VOOR

Algemeen
9 July 2018

Ook Edo is VOOR

Algemeen
2 July 2018

Ook Revant is VOOR

VOORbeeld
15 June 2018

Winnaars VOORbeeld-verkiezing 2018

Algemeen
4 June 2018

Ook HOOG is VOOR

Algemeen
23 May 2018

Ook Herman is VOOR

Algemeen
30 April 2018

Ook Ons Tweede Thuis is VOOR

Algemeen
9 April 2018

Ook De Zorgcirkel is VOOR

Algemeen
5 March 2018

Ook Assist is VOOR

Algemeen
15 February 2018

Nieuwe VOORpartner: Philip Backx

Algemeen
31 January 2018

Ook het Langeland Ziekenhuis is VOOR

VOORbeeld
6 December 2017

Zoekactie naar geld geslaagd

Algemeen
7 November 2017

VOORbeeldig leiderschap - wij zijn VOOR

Algemeen
6 November 2017

Ook Reinaerde is VOOR

Algemeen
2 October 2017

Ook Aliantus Oud Seyst is VOOR

Algemeen
8 August 2017

Ook Ipse de Bruggen is VOOR

Algemeen
2 May 2017

Ook GGD Brabant-Zuidoost is VOOR

Algemeen
21 March 2017

Maak er een mooi VOORjaar van.

Algemeen
24 February 2017

Ook Deventer Ziekenhuis is VOOR

Algemeen
6 February 2017

Ook Middin is VOOR

Algemeen
18 December 2016

Ook Treant is VOOR

Algemeen
14 December 2016

Ben je ook VOOR diversiteit?

Algemeen
28 November 2016

Ook Stimenz is VOOR

Algemeen
5 November 2016

Ook Zorggroep De Laren is VOOR

Algemeen
27 October 2016

Goed bezig voor de zorg in Gambia

Algemeen
12 October 2016

Ook Nieuw Amstelrade is VOOR

Algemeen
19 September 2016

Partners die meebouwen - wij zijn VOOR

Algemeen
16 September 2016

Ook Insula Dei Huize Kohlmann is VOOR

Algemeen
7 August 2016

Ook Tragel is VOOR

Algemeen
4 July 2016

Ook het Dr. Leo Kannerhuis is VOOR

Algemeen
13 June 2016

Ook Boekoe is VOOR

Algemeen
18 May 2016

Ook Florence is VOOR

Algemeen
21 March 2016

VOORjaar!

Algemeen
15 October 2015

Verslag winnaar VOORbeeldverkiezing 2015

Algemeen
13 October 2015

wij zijn VOOR samenwerking met Lab V

Algemeen
30 May 2015

Frodo Korff is VOOR

Algemeen
30 April 2015

"Jij kent werkelijk de hele wereld."

Algemeen
23 March 2015

Waar ben jij VOOR?

Algemeen
22 March 2015

VOOR de vooruitgang

Algemeen
20 March 2015

Waar steek jij energie in?

Algemeen
24 February 2015

Welkom Harrie Wilms als nieuwe VOORZPer!

Algemeen
28 January 2015

Raamovereenkomst met Treant zorggroep

Algemeen
25 November 2014

Kort verslag VOORdeeldag 2014

Algemeen
11 August 2014

Nieuwe VOOR ZPer: Piet-Jan is VOOR

Algemeen
1 April 2014

Top 10 VOORbeeld-verkiezing bekend

Algemeen
27 March 2014

Een VOORbeeld van kansen creëren.

Algemeen
18 February 2014

Ambitie 2020. Wij zijn VOOR.

Algemeen
5 February 2014

Nieuwe VOOR ZPer: Rene Verkissen is VOOR

Algemeen
23 January 2014

Nieuwe VOORZPer: Peter Rietveld is VOOR!

Algemeen
5 January 2014

VOORgroet 2014

Algemeen
9 December 2013

Eerste VOORdeeldag geslaagd

Algemeen
18 November 2013

Nieuwe VOORopdracht ingevuld bij Portes

Algemeen
12 October 2013

Nieuwe VOOR ZPer: Marco Heida is VOOR!

Algemeen
11 September 2013

VOOR opdracht ingevuld: Directeur Kern8

Algemeen
10 September 2013

Nieuwe VOOR ZPer: Ben Loos is VOOR!

Algemeen
12 June 2013

Ben je ook VOOR een kaartje?